سفارش تبلیغ
صبا ویژن

موفقیت استاد «شعیشع» در عرصه تلاوت مرهون نپرداختن ایشان به اختلاف قرائت است

گروه فعالیت‌های قرآنی: به عقیده بنده عدم پرداختن استاد «شعیشع» به مقوله اختلاف قرائت در تلاوت‌های خود، یکی از دلایل موفقیت چشمگیر ایشان در عرصه تلاوت قرآن کریم است.

«مهدی دغاغله» کارشناس قرآنی و سرپرست گروه تواشیح ثقلین اهواز

«مهدی دغاغله» از کارشناسان قرآنی کشور و سرپرست گروه تواشیح ثقلین اهواز در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ایران‌(ایکنا) با بیان این مطلب گفت: استاد «ابوالعینین شعیشع» از قاریان تراز اول مصر است و بنده برای اولین بار در سال 1368 موفق شدم که دیداری را از نزدیک با ایشان داشته باشم.

وی افزود: از کودکی با استاد شعیشع و تلاوت‌های زیبای ایشان مأنوس بوده‌ام و همواره تلاوت‌های مشهور ایشان از سورهای «نجم و قمر»، «رعد» و تلاوت سوره «آل عمران» را که در عراق انجام داده‌اند گوش می‌کنم.

دغاغله اظهار کرد: علاوه بر دیدارها و نشست‌هایی که با استاد شعیشع در ایران داشته‌ام موفق شدم تا در دیدارهایی خصوصی در مصر و در منزل ایشان خدمت این استاد رسیده و از تجربیات و نظرات ارزشمند وی در زمینه تلاوت قرآن کریم بهره‌مند شوم.

این کارشناس قرآنی تصریح کرد: استاد شعیشع را صاحب سبک منحصر به‌فرد می‌دانم، درست است که اغلب کارشناسان و قاریان معتقدند که استاد شعیشع مقلد صرف از استاد رفعت است اما شاید یکی از دلایلی را که باعث شده این شائبه به‌‌وجود بیاید نزدیکی و شباهت صدای استاد شعیشع به صدای استاد رفعت است؛ در تلاوت‌های قاریانی که در یک عصر می‌زیسته‌اند می‌توان شباهت‌هایی را مشاهده کرد ولی این شباهت دلیلی بر تقلید نیست.

دغاغله ادامه داد: البته ترمیم نوارهای تلاوت‌ استاد رفعت توسط استاد شعیشع نیز یکی از دلایلی است که این باور را که استاد شعیشع مقلد استاد رفعت است تقویت می‌کند، البته همان‌طور که گفته شد هم استاد رفعت و هم استاد شعیشع از یک مکتب و مشرب فکری قرائت بوده‌اند و شباهت موجود در تلاوت‌های آن‌ها طبیعی است.

سرپرست گروه تواشیح ثقلین اهواز اظهار کرد: استاد شعیشع از صدایی بسیار زیبا و استثنایی و روحی لطیف برخوردار است که این لطافت روح به‌نوعی در بهبودی و کیفیت نغمه‌هایی که برای تلاوت خود انتخاب می‌کند تأثیر بسزایی دارد و این امر سبب می‌شود تا تلاوت‌های استاد شعیشع تا اعماق قلب شنونده فرود بیاید و حرارت و شوقی خاص به مستمع بدهد که چنین امری خود یک ویژگی در تلاوت‌های این استاد است.

 «مهدی دغاغله»:
استاد شعیشع از صدایی بسیار زیبا و استثنایی و روحی لطیف برخوردار است که این لطافت روح به‌نوعی در بهبودی و کیفیت نغمه‌هایی که برای تلاوت خود انتخاب دارد تأثیر بسزایی دارد و این امر سبب می‌شود.

دغاغله خاطرنشان کرد: به عقیده بنده عدم پرداختن استاد شعیشع به مقوله اختلاف قرائت در تلاوت‌های خود، یکی از دلایل موفقیت چشمگیر ایشان در عرصه تلاوت قرآن کریم است و تقریباً در تمام تلاوت‌های ایشان قرائت به روایت حفص از عاصم را شاهد هستیم.

وی حضور استاد شعیشع در جمع قاریان ایرانی و تشکیل جلساتی برای بهره‌گیری از تجربیات ایشان را بسیار مفید ارزیابی کرد و افزود: حضور ایشان در ایران در کنار قاریان ایرانی خود اعتبار و دلگرمی‌ای برای آن‌ها خواهد بود.

دغاغله در پایان درباره عدم حضور استاد شعیشع در ترکیب هیئت داوران بیست‌و پنجمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن ایران در مشهد گفت: صبح روزی که استاد قرار بود از فرودگاه مصر عازم ایران شود با ایشان به‌صورت تلفنی مکالمه کردم و ایشان عنوان کرد که هم اکنون در فرودگاه هستم ولی مسئولان مصر به دلایل سیاسی اجازه حضور بنده در ایران را ندادند.

یادآوری می‌شود، 22 مردادماه سا‌ل‌روز تولد «ابوالعینین شعیشع»، استاد برجسته فن تلاوت قرآن کریم است. وی در 12 آگوست سال 1922 میلادی در «بیلا» از توابع استان «کفرشیخ» متعلق به مصر علیا به دنیا آمد و مراحل اولیه قرائت را در اوان کودکی زیر نظر خانواده خود فرا گرفت و سپس در محضر استادان فن قرائت به تکمیل این علم پرداخت. وی در 17 سالگی برای اولین بار در رادیوی مصر به تلاوت قرآن پرداخت، همچنین این قاری مشهور دارای قرائتی وزین و متین است، دقت در اداء کلمات و رسایی بیان و تلفظ قوی از ویژگی‌های قرائت استاد بوده که کم‌نظیر و مختص ایشان است.


ارسال شده در توسط محمد مهدی شرکت